Saturday, October 9, 2010

medic facts

saya pening,mcm mne sy nk rjin blog ehh
tibe2 dpt idea bernas(perasan gile)
nk bg facts yg best dr ape yg ak blaja

fakta utk hari ini adalah:

AMARAN:DI LARANG BACA SAMBIL MAKAN


ciri2 "laburan"(atau feces dlm bahasa ibunda kwn saya) yg kurang baek

  1.  busuk gile hamat dan berwrne hitam n terapung2(tbe2 dri sndri pun geli jugak):mksdnye korg mkn McD n KFC n PIZZA pada hari tersebut.pmknn yg berminyak,berkolesterol,mbhyekn brat bdn ,jantung dan kencing(kencing manis) dan darah(darah tinggi)...eh pasan x sume org kurg tkut dgn darah tinggi,kencing manis,n sakit jantung..tp sume org tkut demuk dan obese kn kn..so kalau hari itu laburan anda busuk sgt,check blik ape yg anda mkn n perbaiki(dlm erti kata ajak saye kalau nk g lg)
  2. ada mucus(atau ktul2 putih likat dlm bhse ibunda saye):mksdnye anda sembelit(eh ade org senyum ....kantoi ad sembelit),cpt2 minum air byk2,mkn buah byk2,iA okeyh la nt..baek awak ikut ckp saye,nt buasir lg bhye,mse melabur ad drah2 mengalir,mnkutkn ok
  3. kuar mlimpah ruah dlm bntuk cecair: mksdnye anda sakit perut,kne ziarah toilet byk kali,slh mkn la 2,mkn steamboat or mkn kt pasar malam kdg2 kne cm2..oh lg 1,kalau mkn mknn basi,terang2 sape suh cri pnykit..jd,g kinik,kalau mls mnum 100plus,tp sye lg nsehat g kinik r,nt dr tgok tekanan darah kurg ke x,klau kurg bhye ye
  4. jd bagaimana dgn laburan yg sihat?:mereka tenggelam,tidak hitam sgt,tidak busuk sgt,yelah xkn lah xbusuk lgsg kott tipu gile...diet anda bagus,harus ajar saya bgmne utk mkn,lg2 kalau brat bdn ko 49kg mcm pkwe ak hohoho
  5. kes2 terpencil: lburan tersalut dgn darah,jumpe dr,mybe ad ulcer dlm usus,mgkin sbb bacteria ke hape ke,nt dr tlog check
sesetgh org mgkin geli nk tgok,dan saya juge xsuh awak telek bnda itu dgn bersungguh2,pandang sekilas shje,skdr utk mngthui keadaan tubuh bdn

kite juge sbnrny tidak dglakkan tgok bnda itu dlm islam,sbb bnda itu kn kotor,tp sy x ingt kesan ape kalau tgok juge,sng lupe kalau xsilap lah,tidak pasti??google lah,ak mls :p


saya xsuruh 

No comments:

Post a Comment